FAQ

Tarjoamme erilaisia ratkaisuja kohteille asiakkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaan. Jos et etukäteen tiedä mitä etsit, on helpointa ottaa yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeen kautta niin autamme sinua pääsemään alkuun!

Voit ladata auton tavallisista seinäpistorasioista, mutta se ei kuitenkaan ole suositeltavaa, varsinkaan jos latauksen kesto on yli kaksi tuntia. Lataus tavallisesta pistorasiasta on tehotonta ja pahimmassa tapauksessa siinä piilee sähköturvallisuus- ja palovaara. Täyssähköauton lataaminen tavallisesta pistorasiasta tyhjästä täyteen voi kestää yli 36 tuntia. Hybridiauton lataaminen pistorasiasta kestää 6–10 tuntia.

Asennamme pääsääntöisesti 11–22 kW lataustehon asemia. Todellinen latausteho riippuu aseman asetuksista, käytettävissä olevasta tehosta ja tehonsäädöstä, auton kyvystä vastaanottaa lataus sekä auton akun lämpötilasta ja lataustasosta. Korttelilatauksen asemilla lataat tavallisesti tyhjän täyssähköauton täyteen 4–8 tunnissa ja tyhjän hybridin 3-6 tunnissa.

Riittävä latausteho riippuu monesta asiasta, lähinnä kuitenkin käyttäjän ajotottumuksista ja auton latausajasta. Suosittelemme, että käytät tarkoituksenmukaista latausasemaa, jonka latausteho on vähintään 16 A, jotta auto saa riittävästi virtaa.

Sähköauton lataus käyttää merkittävää lataustehoa ja sillä on monissa tapauksissa suurin yksittäinen teho kaikista kodin sähkölaitteista (usein kaksi kertaa suurempi kuin sähkösauna!). Siksi on tärkeää tarkistaa kiinteistön käytettävissä oleva teho ja tarvittaessa joko rajoittaa lataustehoa tai käyttää kuormanhallintaa. Tämä on erityisen tärkeää taloyhtiöissä, joissa useissa kodeissa on sama sähköjärjestelmä ja pääsulakkeet. Asunto-osakeyhtiöille asennamme tehonsäädön vakiovarusteena.

Voit ladata minkä tahansa hybridi- tai täyssähköauton kaikilla asemillamme. Latausaseman teho määrittää latausten maksimitehon (11–22 kW). Samalla asemalla voi ladata myös pienemmällä nopeudella. Siksi suosittelemme, että hankit tarkoituksenmukaisen latausaseman, joka toimii varmasti ja tehokkaasti sekä hybrideissä että täyssähköautoissa. Latausasemallasi on riittävä teho, vaikka vaihtaisit autoa.

Tarjoamme kahden vuoden takuun kaikille latausasemillemme ja asennuksillemme. Elinajanodote on huomattavasti pidempi (noin 10 vuotta). Käyttöikä riippuu myös asennuspaikasta ja käyttötavasta.

Jos lataat auton kotona (omakotitalo tai taloyhtiö), yleensä oletetaan, että auton lataaminen maksaa 13–14 c/kWh. Sähköauto kuluttaa keskimäärin enintään 20 kWh / 100 km ajokilometriä. Tämä tarkoittaa, että sähköautolla ajaminen maksaa kulutetussa energiassa noin 2,6 €/100 km.