EN ORDENTLIG LADDSTATION ÄR EN SMART INVESTERING

Vi rekommenderar att elbilen alltid laddas med en ändamålsenlig laddstation med type-2 uttag. Att investera i en laddstation är i slutändan en förmånlig säkerhets- och brandförsäkring, samtidigt som du får maximal nytta av din elbil. Laddningen sker helt enkelt tryggare, effektivare och smidigare med en laddstation.

Vad skiljer laddstationer från att ladda ur ett vägguttag?

En laddstation är byggd för att kunna ladda elbilar på både lägre och högre effekter och för laddning under lång tid, vilket är viktigt eftersom en elbil ofta kan vara kopplad till laddutrustningen dygnet runt. En laddstation inkluderar behövlig säkerhetsutrustning såsom felströmskydd. Vid behov kan även övrig utrustning såsom energimätning och effektreglering läggas till.

Till skillnad från en laddstation är ett eluttag inte gjort för att användas under lång tid (över två timmar) i sträck. Längre användning orsakar säkerhetsrisker och brandfara.

Överlag rekommenderas att vägguttag inte används till laddning av elbilen om laddningen varar längre än två timmar, vilket också gäller om motorvärmare används vid laddningen. SESKO ry rekommenderar också att laddeffekten begränsas till 8 A (1,8 kW) om laddningen sker från ett vägguttag. Laddeffekten är då sex gånger långsammare än om man till exempel använder en ändamålsenlig laddstation med en effekt på 11 kW.

Kvartersladdning använder marknadens bästa laddstationer

Vi använder olika märken och modeller av laddstationer enligt objektets förutsättningar och kundens önskemål. Gemensamt för våra stationer är dock att de är marknadens bästa stationer med ett utmärkt förhållande mellan pris och kvalitet. De stationer vi säljer har vi installerat och använt i många år.

Laddstationerna vi använder

Garo GLB 22 kW (3×32 A)

En kraftig laddstation med utmärkt förhållande mellan pris och kvalitet. Till stationen kan vid behov tilläggas tillbehör såsom effektreglering eller energimätning.

Charge AMPS Halo 11 kW (3×16 A)

En unik laddstation som utseende- och teknikmässigt erbjuder det lilla extra. Möjlighet till effektreglering via wifi och dessutom ett eluttag för vanlig stickkontakt.

Alfen ICU EVE Mini 11 eller 22 kw

Alfens kvalitet och pålitlighet gör den till vår mest sålda station. Lämpar sig speciellt för fastigheter där man använder flera stationer samtidigt.

Innohome Charlie 22 kW (3×32 A)

Förmånlig, kompakt, kraftig och inhemsk laddstation som uppfyller alla grundbehov för hemmaladdning.